Eisenmenger sendromundan
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

 

 

Video izlemek için resmi tıklayınız

 

 

"Bugün miniCASE'imizde Bella hakkında konuşmak istiyoruz. O, senkop ve egzersiz intoleransı olan 7 aylık bir Border Collie. Fizik muayenede hiçbir üfürüm saptanmıyor ve mukoza zarları hafif siyanotik görünüyor. Göğüs röntgeni gösteriyor esas olarak sağ odacıkları etkileyen kardiyomegali ve yüzey elektrokardiyogramında sağ dal bloğu morfolojisi görülüyor.
 
 İki boyutlu moddaki ultrason görüntüleri, bir miktar konsantrik sağ ventriküler hipertrofiyle birlikte sağ odacıklarda belirgin dilatasyon göstermektedir.
 
 Renkli Doppler, interventriküler septumdaki bir defekt yoluyla sağ ventrikülden sol ventriküle doğru yönlendirilen laminer akışı tanımlar.  Resimde sarı renkte ve kırmızı bir okla işaretlenmiş olarak görünür.  Darbeli Doppler ile sağ ventriküldeki çok yüksek basıncı gösteren maksimum 1,9 m/s'lik bir hız kaydedilir.
 
 Çalışma sırasında görüntülerde görüldüğü gibi pulmoner kapak stenozu dışlandı.
 
 İnteratriyal septum renkli Doppler ile incelendiğinde, sol atriyumdan sağ atriyuma küçük bir defekt yoluyla yönlendirilen düşük hızlı bir laminer akış tespit edilir, bu da sol atriyumun hala atriyumunkinden daha yüksek bir basınca sahip olduğunu gösterir. sağ atriyum.  Resimde beyaz renkte ve mavi bir okla işaretlenmiş olarak görünür.
 
 Renkli Doppler ile triküspit kapak seviyesinde maksimum 4,27 m/s hıza sahip bir yetersizlik jeti tespit ediliyor ve bu durum pulmoner basınçta belirgin bir artışa işaret ediyor.
 
 Bu hastanın, interventriküler septumdaki bir defekt nedeniyle pulmoner aşırı dolaşım durumuna ikincil olarak Eisenmenger sendromundan muzdarip olduğundan şüpheleniliyor.
 
 
 
 
 
 
Send SMS@ 
 
 
 
 




:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 199
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 15 / 6 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی